Een gezonde oudedagsvoorziening

Kwartaal 2 2021

Uit onderzoek onder deelnemers van Pensura blijkt dat er behoefte bestaat om meer te weten over het beleggingsbeleid van het pensioenfonds en meer in het bijzonder over hoe wij maatschappelijk verantwoord beleggen. Het bestuur van het fonds wil daaraan graag tegemoet komen en zal vanaf nu elk kwartaal op de website een nadere toelichting geven op het beleggingsbeleid. Soms zal dat gaan over financiële resultaten naar aanleiding van recente ontwikkelingen op de effectenbeurzen, soms zal (meer) aandacht worden besteed aan een specifieke onderwerp op beleggingsgebied.

Dit keer brengen we een interview met bestuursvoorzitter Berry Debrauwer voor InAudit Magazine onder de aandacht. Daarin komt het thema verduurzaming aan bod, maar ook andere ontwikkelingen in de markt.

Een gezonde oudedagsvoorziening

Berry Debrauwer weet precies waar hij het over heeft. Als bestuurslid en toezichthouder bij meerdere pensioenfondsen én voorzitter van Stichting Pensioenfonds Pensura ziet hij kansen en uitdagingen voor een gezonde oudedagsvoorziening voor de huidige én de toekomstige generatie. Met zijn ervaring als hoofd vermogensbeheer, hoofd dealingroom en risk manager heeft hij altijd al veel contact gehad met pensioenfondsen. Nu hij er zelf onderdeel van uitmaakt kan hij met creativiteit, energie en met name zorgplicht er zelf een bijdrage aan leveren. Hoe kijkt deze bestuursvoorzitter naar Stichting Pensioenfonds Pensura, het nieuwe pensioenakkoord en de ontwikkelingen in de markt?

(bron: InAudit Magazine zomer 2021)

Lees hier het volledige interview met Berry Debrauwer.