Als u te veel of te weinig pensioen ontvangt

Herzieningenbeleid: als er iets fout gaat

Ons fonds voert uw pensioenregeling zo goed mogelijk uit. Toch gaat er soms iets fout. Bijvoorbeeld als wij uw opgebouwde pensioen of uw pensioenuitkering te hoog vaststellen. Of te laag.

Als dat gebeurt, moeten wij die fout herstellen. Want wij willen dat iedereen het pensioen krijgt waar hij of zij recht op heeft. Het is mogelijk dat u in dat geval een bedrag aan ons moet terugbetalen of nog nabetaald krijgt. Daarom heeft ons fonds een herzieningenbeleid. Hieronder leest u hoe dat werkt.

Wat gebeurt er als wij een fout vaststellen?

Als wij merken dat u te veel (of te weinig) pensioen hebt gekregen, krijgt u daar zo snel mogelijk een bericht over. In dat bericht vertellen wij u dat ons fonds de hoogte van uw pensioenuitkering gaat aanpassen, zodat deze weer klopt. In het bericht staat ook waarom wij dat doen.

Hebt u te veel pensioen gekregen? Het kan zijn dat u dan een bedrag moet terugbetalen. Als dat het geval is, nemen wij contact met u op. Misschien kunt u het bedrag niet in één keer terugbetalen. Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden voor terugbetaling. Ook als u een andere vraag hebt, kunt u ons altijd bellen.

Bent u het niet eens met het besluit van ons fonds? U hebt de mogelijkheid om een klacht in te dienen. Op deze pagina van onze website leest u hoe dit werkt.