Nieuws

Een goed pensioen met aandacht voor mens, klimaat en milieu

Pensura belegt met uw pensioengeld. Het rendement dat we zo maken is belangrijk. We houden bij het beleggen ook rekening met de gevolgen voor mens en milieu. Dat doen we door bewuste keuzes te maken: waarin beleggen we wel, waarin juist niet. Zo dragen we als belegger ons steentje bij aan een leefbare wereld. Dat vinden we belangrijk. En daarom hebben we ons beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) onder de loep genomen. Onze nieuwe doelen liggen nu vast in ons aangepaste MVB-beleid.

In ons aangepaste beleid staan we onder andere stil bij de wettelijke verplichtingen en ontwikkelingen in de wereld op het gebied van MVB. Ook leest u hoe deze ontwikkelingen van invloed zijn geweest op het nieuwe beleid en de uitgangspunten. En natuurlijk hebben we de communicatie met deelnemers en andere belanghebbenden van ons fonds niet uit het oog verloren. Want uit onderzoek weten we dat veel deelnemers graag meer informatie over dit belangrijke onderwerp horen. We houden ons beleid up-to-date en zorgen dat onze beleggingen bij onze doelen passen. Zo nemen we onze verantwoordelijkheid en blijven we als fonds goed aangesloten op de samenleving.

Meer weten?

U vindt ons MVB-beleid op deze website. Volg ook op deze website elk kwartaal de column van Berry Debrauwer (voorzitter van ons fonds), waarin MVB regelmatig wordt besproken.