Soorten pensioen

Partnerpensioen

Wij regelen een uitkering voor uw partner als u tijdens uw dienstverband komt te overlijden. Dit noemen we ook wel partnerpensioen. Uw partner ontvangt dit pensioen totdat hij of zij overlijdt. Heeft uw partner een eigen inkomen? Dit maakt niet uit voor de hoogte van het partnerpensioen.

Uw partner heeft automatisch recht op partnerpensioen als u, voordat u met pensioen of uit dienst ging:

  • bent getrouwd
  • uw partnerschap hebt geregistreerd bij de gemeente of
  • uw partner bij ons hebt aangemeld en wij uw partner hebben geaccepteerd

Woont u samen? Dan heeft uw partner alleen recht op partnerpensioen als uw partner bij ons is aangemeld. Ga naar Mijn Pensioencijfers en controleer of uw partner bij ons is geregistreerd. Hier ziet u ook hoeveel pensioen er voor uw partner is geregeld.

Bijzonder partnerpensioen

Gaan u en uw partner uit elkaar? Dan houdt uw ex-partner recht op partnerpensioen dat u tijdens uw relatie hebt opgebouwd. Zijn of haar deel noemen we ook wel bijzonder partnerpensioen. Uw ex-partner krijgt dit bijzonder partnerpensioen vanaf het moment dat u overlijdt totdat uw ex-partner overlijdt.
Er is alleen een bijzonder partnerpensioen als er ook een partnerpensioen is geregeld. Gaat u uit dienst of met pensioen? Dan hangt dit af van de keuzes die u maakt.

Andere soorten pensioen

Voor u Voor uw (ex)-partner Voor uw kinderen
Ouderdomspensioen Partnerpensioen Wezenpensioen