Nieuws

Het resultaat: wat vindt u van onze communicatie?

Pensura kijkt goed naar hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren. Daarom hebben wij via een online onderzoek afgelopen maart uw mening gevraagd over de communicatie van ons fonds. We geven u graag een korte samenvatting van de belangrijkste resultaten.

Respons

Deelnemers zijn per mail uitgenodigd om een digitale vragenlijst in te vullen. 98 personen, dat komt neer op ongeveer 20%, hebben de vragenlijst volledig ingevuld. We danken alle respondenten hartelijk voor hun deelname!

De respondenten bestaan vooral uit gepensioneerden en actieven (actieve slapers werken nog bij Diversey, maar bouwen momenteel geen pensioen op bij het fonds). Het aandeel slapers (gewezen deelnemers) is iets lager.

Onze communicatie(middelen)

In het onderzoek vroegen we de mening van respondenten over onze communicatiemiddelen. De brieven, website, Mijn Pensioencijfers en e-mailservices kwamen daarbij aan bod. Deze communicatiemiddelen worden op alle vlakken overwegend positief tot zeer positief beoordeeld.

Communicatieonderwerpen

In het onderzoek is ook gevraagd naar onderwerpen waar men meer over wil weten. Het valt op dat de respondenten aangeven vooral meer te willen weten over eerder met pensioen gaan, de financiële positie van het fonds en over de beleggingen.

Wensen

In het onderzoek is ook gevraagd welke andere communicatiemiddelen gewenst zijn. Opvallend is dat 48% van de respondenten aangeeft dat digitale nieuwsbrieven gewenst zijn. Bijna 30% geeft aan dat er geen extra communicatiemiddelen gewenst zijn.

Beeld over Pensura

Het beeld dat de respondenten hebben over Pensura is overwegend positief tot zeer positief. Respondenten die (zeer) positief zijn geven vooral aan dat Pensura heel ‘eigen’ voelt, dat ze vetrouwen hebben in Pensura, dat het fonds stabiel is en dat de informatie helder, duidelijk en tijdig is.

Pensioenbewustzijn

De respondenten geven aan dat ze goed (47%), of wel eens (36%) nadenken over hun pensioen. Het pensioenbewustzijn ligt daarmee onder de respondenten vrij hoog. Dit kan een iets vertekend beeld geven, omdat dit ook een groep is die de moeite neemt om de gehele vragenlijst in te vullen. Dat geeft mogelijk al voor een deel aan dat men interesse heeft in het pensioen(fonds). Bijna 60% geeft aan dat ze het interessant vinden om met pensioen bezig te zijn.

Vervolg

Pensura heeft de resultaten van het onderzoek geanalyseerd en vervolgstappen bepaald. Informatie op de website zal naar aanleiding van het onderzoek worden uitgebreid en bepaalde onderwerpen zullen in e-mailservices worden uitgelicht. Ook zullen de e-mailservices breder worden uitgestuurd, en mogelijk in de toekomst verder worden uitgebreid.

Tot slot geven respondenten aan erg geïnteresseerd te zijn in de beleggingen. Binnenkort volgt een onderzoek via de website waarin we uw mening vragen over ons beleid met betrekking tot maatschappelijk verantwoord beleggen. Houd onze website dus in de gaten!